close
Nieuws

Formule 1 komt terug naar Zandvoort!

Alle race liefhebbers opgelet! Volgend jaar is het dan eindelijk zover. De Formule 1 komt na 35 jaar weer terug op één van de meest uitdagende banen in de wereld: Zandvoort! Lees verder om alles te weten te komen over dit spectaculair evenement.

Hoe is het Zandvoort gelukt om op de F1 kalender te komen?

De beslissing om Zandvoort terug op de racekalender van de koningsklasse te plaatsen gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Hier gaat jarenlang lobbyen aan vooraf. Dit kun je de eigenaar van het circuit, prins Bernhard van Oranje, wel toevertrouwen. Alhoewel het evenement tientallen miljoenen euro’s gaat kosten, is het gelukt om genoeg bedrijven bij elkaar te krijgen om alles te financieren. Ook het grote succes van Max Verstappen helpt natuurlijk mee. De prestaties van Max hebben hier natuurlijk een groot aandeel in gehad, evenals de fanatieke support van alle Nederlanders. Keer op keer laten de supporters van Max weer zien dat Formule 1 echt leeft in Nederland. Inmiddels heeft Max bijna drie ‘thuisraces’ door de geweldige support: België, Hongarije en Oostenrijk. Daar komt in 2020 dus een nieuwe bij.

Ferrari formule 1

Welke aanpassingen moeten gedaan worden aan circuit?

Ondanks dat het circuit in de duinen door veel coureurs als spectaculair wordt ervaren, zal het lastig zijn om met de huidige Formule 1-auto’s elkaar in te halen. Daar probeert het management van Zandvoort dan ook verandering in te brengen. Als eerste wordt de startgrid verplaatst. De hele grid wordt naar voren geplaatst, waardoor iedereen pal voor de hoofdtribune staat opgesteld bij de start. De afstand naar de eerste bocht zal dus wat korter worden. Daarnaast zal op sommige stukken de baan verbreedt worden, aangezien deze nu te smal zijn voor een Formule 1 race. 

De eerste echte grote aanpassing wordt gedaan bij de Hugenholtzbocht. Deze bocht wordt uitgebreidt aan de binnenkant, waardoor coureurs er in een meer vloeiende beweging doorheen kunnen racen. De Hans Ernstbocht wordt op dezelfde manier aangepakt als de Hugenholtzbocht. 

Ten slotte krijgen we de Arie Luyendijkbocht. Aan deze bocht wordt de belangrijkste aanpassing van het hele circuit gedaan. Deze bocht wordt in een komvorm gelegd, waardoor coureurs eerder hun topsnelheid kunnen bereiken. Dit moet ertoe leiden dat er meer kan worden ingehaald op het rechte stuk of voor het ingaan van de Tarzanbocht (bocht 1). 

RedBull formule 1

Wat moet je betalen voor een kaartje?

Helaas moet ik je eerst slecht nieuws vertellen. De kaartjes voor de race in 2020 zijn allemaal al uitverkocht. De inschrijfperiode was namelijk van 27 mei tot en met 16 juni. Niet getreurd, wellicht kun je door een win-actie nog kaarten winnen voor 2020! De prijzen voor een kaartje zijn ook niet goedkoop. Wil je een poging wagen voor 2021 en ben je benieuwd naar de prijzen? Hieronder heb ik alleen de prijzen voor de race op zondag (een dagkaart) op een rij gezet. Complete weekendtickets of zaterdag-zondag combi tickets zijn natuurlijk vele malen duurder.

  • Main Straight – 448 euro
  • Goud – 396 euro
  • Zilver I – 316 euro
  • Zilver II – 284 euro
  • Brons I – 236 euro
  • Brons II – 185 euro
  • Duin – 140 euro
Tags : Formule 1Formule 1 2020Formule 1 ZandvoortGrand Prix ZandvoortZandvoort

Leave a Response