close
Entertainment

Waarom je ooit een honkbalwedstrijd in Amerika gezien moet hebben!

In één woord: geweldig! Zo kan je de ervaring van een honkbalwedstrijd in Amerika beschrijven. Ben je in Amerika en heb je de mogelijkheid om naar een honkbalwedstrijd te gaan? Laat deze kans dan niet schieten!

Een van de grootste sporten in Amerika

Honkbal, of ‘Baseball’ zoals de Amerikanen het noemen, is één van de drie grootste sporten in Amerika. De andere twee sporten zijn American Football en basketbal. De Major League Baseball is het hoogste niveau, waarin 29 Amerikaanse teams spelen en 1 Canadees team. De competitie loopt doorgaans van april tot oktober. Ieder team speelt in deze periode maar liefst 162 wedstrijden! Dat betekent dat er bijna iedere dag een wedstrijd wordt gespeeld, ongekend! Genoeg mogelijkheden dus om een wedstrijd te bezoeken.

Een spoedcursus spelregels

Voor degene die niet weten hoe een honkbalwedstrijd verloopt, volgt hier een kleine spoedcursus honkbal. Voordat een wedstrijd begint, wordt altijd het volkslied gespeeld. Typisch Amerikaans! De duur van een honkbalwedstrijd verschilt en hangt af van een aantal factoren. Er staat namelijk geen vaste tijd voor zoals dat bij voetbal of hockey wel het geval is. In een wedstrijd moeten namelijk 9 innings gespeeld worden. In één inning komen beide teams aan slag, waardoor een specifieke inning uit twee delen bestaat. De wedstrijd is dus pas afgelopen als alle 9 innings gespeeld zijn. Daarnaast proberen de teams zo snel mogelijk drie spelers van het concurrerende team uit te spelen. Ook dit kan verschillend zijn en gaat de ene keer heel erg snel, terwijl het de andere keer erg lang kan duren.

Als laatste wordt het spel extra vertraagd. Dit komt omdat de pitcher, de speler die de bal aangooit, warm moet worden gegooid. Aangezien zij met hoge snelheid gooien, is dit belangrijk om blessures te voorkomen. Houdt dus rekening met een gemiddelde speelduur van 3 uur!

Honkbalstadion volkslied

Het oudste stadion van Amerika

Het oudste honkbalstadion van Amerika staat in Boston en is de thuishaven van de Boston Red Socks. Fenway Park is de officiële naam van het stadion en is gebouwd in 1912. Het meest karakteristieke aan dit stadion is de befaamde ‘Green Monster’. Dit is een hoge groene wand aan de linkerkant van het veld, waar je als speler maar moeilijk overheen kunt slaan. Lukt het een speler en zit jij toevallig in het stadion? Het hele stadion gaat dan compleet uit zijn dak! The Boston Red Socks zijn regerend kampioen en proberen uiteraard dit jaar de titel te prolongeren.

Een adembenemend uitzicht

De sfeer, entourage en het spel zelf zijn niet te beschrijven en zijn iets dat je zelf moet meemaken. Deze ervaring vergeet je echt nooit meer! Natuurlijk helpen de immens grote stadions daar ook bij. Ik moet er eigenlijk niet teveel over zeggen, beelden zeggen genoeg! Als je naar de onderstaande foto’s kijkt, weet ik zeker dat je heel snel een honkbalwedstrijd wilt bezoeken.

Honkbalstadion Colorado Rockies
Hoogtefoto honkbalstadion
Honkbalstadion San Francisco Giants
Honkbalstadion
Tags : HonkbalMajor League BaseballMLB

Leave a Response