close
Entertainment

De Strong Viking Obstacle Run, durf jij het aan?

Ben je bereidt om je eigen grenzen te verleggen zodat je door kunt gaan tot het einde? En houd je van een fysieke en mentale uitdaging? Dan is de Strong Viking Obstacle Run het evenement dat je absoluut niet mag missen.

Wat is de Strong Viking Run?

De Strong Viking Run is de ultieme proef voor fanatiekelingen die niet bang zijn voor een uitdaging. De run is gebaseerd op de geschiedenis van de Vikingen. Je kent ze wel, die zeevarende mannen met een volle baard en twee hoorns op hun helm. Deze Vikingen waren avontuurlijk, sterk, onverzettelijk en broeders van elkaar. Vooral het laatste, broederschap, is erg belangrijk tijdens de run. Strong Viking speelt daarom erg in op het feit dat de run voor recreatieve deelnemers geen wedstrijd is, maar een uitdaging. Je gaat de uitdaging samen aan en helpt elkaar alle obstakels te overwinnen. Samen afzien, maar toch met een glimlach over de finish.

Tijdens de run leg je een parcours af. Hoe lang dit parcours is, bepaal je zelf. Wanneer je tickets gaat bestellen, krijg je de keuze uit drie opties: Lightning (7km), Warrior (13km) en Beast (19km). Er zit dus best een groot verschil in de afstanden. Onderweg kom je allemaal bijzondere obstakels tegen. Een aantal obstakels heb ik hieronder voor je op een rij gezet:

 • Fjord Drop: Als je het aan mij vraagt is dit het leukste obstakel van de gehele run. De Fjord Drop is een metershoge glijbaan die aan het einde een knik heeft, waardoor alle deelnemers worden gelanceerd en een paar meter verderop in het water vallen.
 • Iceman: Bij dit obstakel stap je in een bak met ijswater en moet je onder een bord door zwemmen.
 • Flying Ragnar: Een obstakel in het water, waarbij je vanaf een verhoging aan een slinger moet gaan hangen om de bel boven het water proberen te laten rinkelen.
 • Storm the castle: Hierbij moet je een steile wand op proberen te rennen. Dit lukt maar weinig deelnemers alleen, dus is handig als je vrienden bovenaan het kasteel je een handje helpen.
 • Mud crawl: Tijdens dit obstakel tijger je meters lang onder het prikkeldraad en door de modder.

Naast deze spectaculaire obstakels zijn er natuurlijk ook nog een tal van andere zware en fysieke obstakels. De obstakels zijn super gevarieerd, uiteenlopend van een stuk door het water zwemmen tot een emmer met zand of grind moeten tillen. Een ding is zeker, wanneer je niet bang bent om vies te worden, beleef je dit evenement als een echte Viking. Check hieronder het promofilmpje van de organisatie!

De verschillende edities

De Strong Viking Run bestaat uit 5 verschillende edities waar je als recreant aan mee kunt doen. De eerste is natuurlijk de ‘water edition’. Een echte Viking staat namelijk bekend om het succesvol trotseren van wilde zeeën. In deze editie wordt er dus vanzelfsprekend veel gebruik gemaakt van water. In de zomer is dit dus het ultieme evenement om af te koelen. De tweede mogelijkheid die je hebt is het meedoen aan de ‘hills edition’. Deze editie is een echte kuitenbijter, omdat nu niet alleen de obstakels kracht zullen kosten, maar het parcours gaat ook nog eens de hoogte in. Ben dus goed voorbereid op het nodige klimwerk als je meedoet aan deze editie! De derde is de ‘mud edition’. Deze editie wordt ieder jaar als eerste van alle 5 edities georganiseerd. In iedere editie wordt modder gebruikt, maar in de ‘mud edition’ weet je zeker dat je helemaal onder de modder zit. Je haalt alleen de finish als je over de bekende modder bergen weet te klimmen. De vierde editie is de ‘brother edition’, die in het teken staat van samenwerking. Mocht je het moeilijk hebben tijdens de run, een helpende hand van een onbekende is hier geen uitzondering. De laatste editie is een bijzondere, want ook aan de jonge deelnemers is gedacht door de introductie van de ‘family edition’. In deze editie gelden niet de normale afstanden, maar kun je kiezen tussen het flash parcours (3km) en het spark parcours (5km). Dit is de ultieme manier om met je gezin een echte buitenactiviteit te doen!

Strong Viking Run obstakel

De beloningen na de finish

Haal je de finish? Dan wil je natuurlijk ook iets tastbaars mee naar huis nemen. Buiten de fantastische herinneringen die je er aan overhoudt (ik heb namelijk zelf ook deelgenomen), ga je niet met lege handen naar huis. Na het trotseren van de Walhalla Steps krijg je een t-shirt van sneldrogend materiaal (super handig) en maak je een foto met je vrienden en vriendinnen. Maar, je krijgt natuurlijk ook een mooie medaille. Buiten de medaille die je krijgt voor het finishen van de run, kun je ook speciale medailles halen wanneer je meerdere keren deelneemt. Hieronder heb ik de eisen voor de medailles voor je op een rij gezet, je krijgt ze namelijk niet zomaar cadeau!

 • Viking medaille: Haal binnen één kalenderjaar twee keer de finish, waarvan minimaal 1x het Lighting parcours.
 • Verjagen medaille: Overwin vier runs binnen één kalenderjaar. Twee van deze runs moet je minimaal de Warrior run hebben gedaan.
 • Berserker medaille: Om deze medaille te halen moet je al flink getraind zijn. Je moet 6 runs hebben gelopen binnen één kalenderjaar, waarvan twee minstens Warrior zijn en twee minstens het Beast parcours zijn geweest.
 • Iron Viking medaille: Schrik niet, maar voor deze medaille moet je de Iron Viking Run van 42 km met meer dan honderd obstakels hebben getrotseerd.
 • Ultra Viking medaille: Voor de ijzersterke en meest fitte deelnemers is er een medaille ontworpen die je alleen ontvangt na het halen van de finish bij een 60km parcours.
 • Kids medaille: Overwin de 3km of 5km run en je bent eigenaar van deze super mooie medaille!

Wil je weten hoe de medailles eruit zien? Bekijk dan hier de pagina van Strong Viking.

OCR series

Ben je een fitte sporter en durf je het aan om het tegen professionals op te nemen? Schrijf je dan in voor de OCR series. In deze series staat niet alleen eeuwige roem op het spel, maar er valt ook nog eens een zak met geld te verdienen. De prijzenpot kan oplopen tot meer dan € 10.000. Neem een paar vrienden mee voor de support, want wanneer je deze serie wint ben je waarschijnlijk zo uitgeput van alle races dat je die cheque niet eens meer kunt tillen.

Tags : OCR SeriesStrong VikingStrong Viking Run

Leave a Response